Lipiec 2014

Wprowadzilismy do oferty PRODUKTY GOTOWE ze ślimaków. Polecamy kawior czyli jajka ślimacze, pasztet ze ślimaków oraz mrożone ślimaki po burgundzku. Wiecej szczegółów w zakładce Nasze produkty - oferta.

Lipiec 2013

Prowadzimy zaawansowane testy produktów gotowych ze ślimaków. W przygotowaniu jest także sklep internetowy, który umożliwi zakup naszych produktów. O szczegółach napiszemy więcej w kolejnych doniesieniach z "frontu".

Czerwiec 2013

KARMA JUŻ DO KUPIENIA!! Od końca czerwca wszyscy hodowcy, nie tylko hodowcy naszej grupy mają możliwość zakupu znakomitej jakości karmy GREEN FARM.

Maj 2013

Ślimaki w parkach (po bardzo trudnej zimie i wiośnie jesteśmy prawdopodobnie pierwszą hodowlą, która mogła wypuścić ślimaki zgodnie z majowym terminem) do parków hodowlanych. Uff :).

Rozpoczęliśmy produkcję własnej karmy opartej o najlepsze receptury zachodnie. Karma przeszła pomyślnie wszystkie testy.

MARZEC 2013

Ruszyliśmy z reprodukcją - tym samym nowy sezon 2013 uważamy za otwarty. Plany są ambitne. Produkcja naszej grupy ma przekroczyć 100 ton. Zobaczymy czy wszystko się powiedzie.

 

LUTY 2013

1. Pojawił się nowy artykuł o naszej działalności. Chętnych zapraszamy do czytania. Poniżej link

<http://eko-polska.pl/articles/article/1742/Farmaorkiestra.html>

 

2. Wyjechał ostatni transport ślimaków do naszych odbiorców. Niniejszym z przyjemnością stwierdzamy, że sprzedaż sezonu 2012 została zakończona !

LISTOPAD 2012


Niniejszym z przyjemnością informujemy, że hodowla Green Farm jako jedyna hodowla ślimaków uczestniczyła w wystawie polskich producentów żywności na największej w Europie giełdzie spożywczej w Rungis - Francja. Wystawa ta odbyła się w pierwszych dniach października b.r. (2012). Z punktu widzenia hodowców ślimaków trudno o ważniejsze miejsce na świecie. To na tej giełdzie właśnie ustalane są ceny światowe na wszystkie produkty ze ślimaków.Wizyta ta dała nam mnóstwo wiedzy, którą wykorzystamy do rozwoju hodowli, umożliwiła również nawiązanie kontaktów handlowych, które już po tak krótkim czasie przynoszą pierwsze wymierne efekty.

Obecność hodowli Green Farm na wystawie w Rungis została dostrzeżona i bardzo pozytywnie oceniona, czego dowodem są wzmianki prasowe na nasz temat (poniżej link do informacji zamieszczonej przez PAP i TVP3)

http://tvp.info/informacje/agro-info/polskie-slimaki-podbijaja-francje/8686487

 

Jednym z miłych zaskoczeń był dla nas fakt dużego zainteresowania produktami gotowymi, przygotowanymi przez nas specjalnie z okazji uczestnictwa Green Farm w tej wystawie. Do szczególnie udanych zaliczono:

- ślimaki po burgundzku - serwowane  w muszelkach z dodatkiem masła, czosnku, szalotki, pietruszki

- masło ze ślimaków - mix złożony z w równych częściach z mięsa ślimaków i masła z dodatkiem pietruszki, czosnku i innych przypraw

- a także pasztet z mięsa ślimaków

Nasze stoisko odwiedziło wielu potencjalnych kooperantów, sprzedających swoje produkty nie tylko na terenie Francji, ale również do tak egzotycznych krajów jak Zjednoczone Emiraty Arabskie czy kraje azjatyckie. Produkty smakowały wszystkim bez wyjątku, zaczynając od znawców zajmujących się biznesowo produktami ze ślimaków z Francji i innych państw europejskich, a kończąc na jego ekscelencji ambasadorze Rzeczpospolitej Polskiej we Francji panu Tomaszu Orłowskim wraz z pracownikami ambasady.  

Cieszymy się niezmiernie z faktu zaistnienia na rynku francuskim i mamy nadzieje, że to początek wielkiej przygody Green Farm w tej części Europy.

 

nasze stoisko
uroczyste otwarcie wystawy przez Ambasadora RP we Francji
nasze produkty - wszystkie cieszyły się powodzeniem
Podstrona galerii: 1 z 1 [ 1 ]

ZamknijNa tej stronie internetowej wykorzystywane są pliki cookies zbierane do celów statystycznych i wykorzystywane do poprawnego działania serwisu www.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies moża zmienić w ustawieniach przeglądarki - niedokonanie zmian ustawień przeglądarki jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.